Online plannen
absolute logo

Zes redenen waarom een job in de bouw interessant is

 

De bouw is een snelgroeiende en veelzijdige sector. Er bestaan echter veel vooroordelen over.
Het is een fysiek zware job met vaak vuil werk waar enkel mannen werken. Klopt dit wel, of gaat dit net iets te ver? Lees hier waarom een job in de bouw net wel interessant is.

 

  1. Werkzekerheid

De bouwsector is meer dan ooit de motor van de industrie en een maatstaf voor de welvaart van onze economie. Een job in de bouw geeft je dus een grote mate van werkzekerheid. In deze onzekere tijden garandeert een job in de bouw je (financiële) zekerheid.

 

  1. Weerverlet

In de bouw werk je in de gezonde buitenlucht. Daarnaast wordt je beschermt tegen extreme weersomstandigheden zoals, hitte, koude en regen en mag je rekenen op een vergoeding. Sommige producten of constructies kunnen nu eenmaal niet geplaatst worden in vrieskou, regen of extreme hitte.

Al deze arbeidsvoorwaarden staan vastgelegd met sterke CAO’s (collectieve arbeids overeenkomsten) in de bouwsector.

 

  1. Goed verdienen

In de bouw verdien je goed je boterham. Zo verdien je als starter, zonder enige ervaring gemiddeld €2683 per maand, blijkt uit het Jobat Salariskompas. Door de vele mogelijkheden om door te groeien en de sterke CAO’s, kan je je loon flink zien groeien.

 

  1. Geen ervaring vereist

De bouw is de sector bij uitstek waar je zonder ervaring of scholing eenvoudig aan de slag, in tegenstelling tot andere sectoren. Door de vele openstaande vacatures en continue zoektocht naar gemotiveerd personeel is kans groot om aangeworven te worden, ook al heb je geen ervaring. Dagelijkse motivatie en enthousiasme zijn hier meestal belangrijker dan ervaring of scholing. Daarnaast werk je veel in team en leer je elke dag snel bij.

 

  1. Goede werktijden

In de bouw werk je meestal via een vast uurrooster. Je start en eindigt je dag op een vast tijdstip. Waardoor je jouw dagelijks leven gemakkelijker kan plannen. Veel andere sectoren maken gebruik van een variabel arbeidsregime, waarin twee- of drieploegenstelsel wordt gewerkt.

 

  1. Je eigen bouwwerken bewonderen

In de bouw werk je van project tot project. Wat maakt dat je je eigen bouwwerken kan bewonderen na afloop. Niets geeft je meer voldoening dan trots te kunnen zijn op wat je hebt verwezenlijkt. Want teamswork makes the dream work!

 

Overtuigd om je carrière te (her)lanceren in de bouw? We helpen je graag verder!
Ontdek vacatures in de bouw in jouw buurt.

Wil je jouw eerste stappen zetten in de ‘stiel’. Je start eenvoudig een opleiding via de VDAB.

 

Ben je op zoek naar een job als recruiter of office manager in de uitzendsector? Word dan uitzendconsulent of leidinggevende in jouw regio. Solliciteer nu.