Online plannen
absolute logo

Al 10 jaar expert in foreign recruitment

November 2011! Drie West-Vlaamse topondernemers sloegen de handen in elkaar nadat ze in hun eigen bedrijven en ook bij hun collega ondernemers steeds meer geconfronteerd werden met het hopeloos bekampen van het nijpend tekort aan geschoolde technische mensen.

Heel vaak konden de bestaande wervings- en selectiepartners onvoldoende een antwoord bieden op hun specifieke noden. Wat doe je dan? Blijven zeuren en dit met lede ogen aanzien? Neen, vanuit pijn ontstaat actie en kracht. Door hun gemeenschappelijk netwerk en dito kennis ten dienste van elkaar te stellen richtten ze Absolute Jobs op.

Ze zochten een “nestigaard” met veel goesting en passie om de kar te trekken en vonden deze in de persoon van Kris Ramboer. Deze toerde rond in de eigen provincie op zoek naar die ‘technische’ vacatures die nooit of nauwelijks nog werden ingevuld. Hun verhaal en het concept was relatief eenvoudig: als technisch talent hier niet meer te vinden is, als stipte en loyale mensen met een laag ziekteverzuim toch zo moeilijk te vinden zijn in België, dan halen we ze toch gewoon van ergens anders waar ze wel nog in (grote getale) aanwezig zijn!

Daarbij werd in eerste instantie aan Roemenië gedacht. Hun inwoners stonden bekend als harde werkers met kennis van zaken en die redelijk uit 5 te voeten kunnen met de Engelse taal. Vanuit Cluj-Napoca (Roe) enerzijds voor het zoeken van de geschikte profielen en anderzijds vanuit een oude loods te Oudenburg voor het benaderen van de juiste bedrijven ontstond een interessante firma die buitenlandse uitzendkrachten begon te matchen aan de openstaande vacatures in West-Vlaanderen. 

Een uiterst doorgedreven service voor zowel klant en uitzendkracht bleek een zeer goede formule te zijn om succesvol moeilijke vacatures in te vullen. Later werd het aanbod aangevuld met Poolse, Spaanse, Portugese en Griekse uitzendkrachten en dit omdat sommige profielen van die nationaliteiten/regio’s nog beter specifieke openstaande vacatures konden gaan invullen. 

Absolute Jobs 10 jaar: Let’s go the extra mile together! 

Ben je op zoek naar een job als recruiter of office manager in de uitzendsector? Word dan uitzendconsulent of leidinggevende in jouw regio. Solliciteer nu.