Online plannen
absolute logo

5 sollicitatieblunders die u als werkgever absoluut moet vermijden

Sollicitatiegesprekken: de tinderdates van de zakenwereld. Maar hé, laten we eerlijk zijn, niemand wil een potentiële match missen vanwege knullige fouten. Daarom, speciaal voor u, wat liefdesadvies uit de wereld van werving. 5 blunders die u als werkgever écht moet vermijden tijdens die cruciale sollicitatie-interviews.

 

1. Spreken is zilver, zwijgen is goud
U hebt vast een fantastisch bedrijf, maar vergeet niet dat die sollicitant ook iets te zeggen heeft. Stel open vragen, luister naar hun verhaal en ontdek de pareltjes die u anders zou missen. Wie weet, misschien hebben ze wel een briljant idee waar u nog niet aan had gedacht.

 

2. Gebrek aan gestructureerd interviewproces
Een gestructureerd interviewproces is als een goed script - het houdt de boel boeiend en voorspelbaar. Definieer de belangrijke competenties, gooi er gestandaardiseerde vragen tegenaan en voorkom dat uw interview structuur mist. Consistentie is key.

 

3. Feedback is geen fabeltje - wees eerlijk en transparant
Ghosten is voor tieners op datingapps, niet voor professionals in de zakenwereld. Geef eerlijke feedback, zelfs als het niet het sprookjeseinde is waar de kandidaat op hoopte. Transparantie bouwt vertrouwen op, en eerlijkheid duurt nog altijd het langst.

 

4. Voorbereiding is het halve werk - ook in sollicitatieland
Een sollicitatiegesprek zonder voorbereiding komt allesbehalve professioneel over. Ken het CV van je kandidaat, door en door. Stel vragen waar ze echt over moeten nadenken. Zo ontdekt u de ware aard van de professional voor u.

 

5. Bye-bye vooroordelen, hallo diversiteit!
Bewustwording van vooroordelen is essentieel. Implementeer eerlijke wervingspraktijken, verminder stereotypen en zorg voor gelijke kansen voor alle kandidaten.

Bij Absolute Jobs zijn we niet alleen matchmakers in de zakenwereld; we zijn cupido's van carrières. Gebruik deze tips, vermijd de afknappers en wij beloven dat uw volgende sollicitatie-interview een date wordt om te onthouden.

 

PS: Voor de ultieme match in de zakenwereld, bezoek onze website en ontdek hoe wij de cupido van jouw bedrijf kunnen zijn! #LoveYourJob

Ben je op zoek naar een job als recruiter of office manager in de uitzendsector? Word dan uitzendconsulent of leidinggevende in jouw regio. Solliciteer nu.