Online plannen
absolute logo

Koerier | Chauffeur B

Werken als koerier | Chauffeur B!

Wat is een koerier?

 

Een koerier is iemand die ervoor zorgt dat iedereen zijn pakjes en bestellingen op tijd aan huis krijgt geleverd. Iedereen ziet je graag komen en je tovert meteen een glimlach op de mensen hun gezicht.  

Het uitoefenen van deze job vereist in de meeste gevallen een rijbewijs B,zodat je een hele dag op  stap kunt met je bestelwagen. 

 

Wat doet een koerier?

Als koerier ben je elke dag wel ergens anders, maar ’s ochtends ben je meestal te vinden in het magazijn, waar je de pakketjes ophaalt en je het traject van de dag gaat uitstippelen.

Daarna ben je een hele dag in je bus te vinden en ga je 1 voor 1 naar de klanten om hun bestelling op tijd te bezorgen.  Hierbij houd je de klant ook op de hoogtevan wanneer je ongeveer zal langskomen en zorg je ervoor dat hun bestelling ook op de correcte plaats komt indien er niemand aanwezig zou zijn.

Sommige zendingen moeten afgetekend worden, maar ook die bestellingen breng je met plezier aan huis.  

 

Wat is het salaris van een koerier?

Een koeriers verdient gemiddeld in België iets meer dan €2150.

Een bedrag dat kan oplopen naargelang ervaring, maar ook door te werken in het weekend of op feestdagen. In sommige gevallen kun je de bestelwagenook gewoon mee naar huis nemen en vaak kan je rekenen op een hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques.  

 

Ga nu voor een betere job als koerier

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

De vaardigheden van een koerier

• Sociaal en communicatief vaardig:
Een koerier houdt van de vrijheid, elke dag ben je ergens anders en met een glimlach op je gezicht kan je de klanten hun bestellingen bezorgen. Je bent dus een sociaal persoon en sterk communicatief vaardig.  

• Stressbestendig
Het beroep van een koerier is er wel eentje met tijdsdruk. Iedereen wil zo snel mogelijk zijn bestelling en het is aan jou om die deadlines te halen, zonder dat je daarvoor onveilig te werk moet gaan.

• Veiligheidsbewustzijn
De belangrijkste vaardigheid van een koerier is misschien gewoon wel veilig en vlot in het verkeer kunnen rijden. Onnodige risico’s om deadlines te halen brengt enkel mensen in gevaar en is iets wat ten alle tijde vermeden moet worden. Als koerier moet je vaak kort even uitstappen en ook dan is het heel belangrijk dat je veilig geparkeerd staat en bewust bent van je omgeving vooraleer je uitstapt.  

• Fysiek in orde
Als koerier ben je ook fysiek in orde, lange autoritten kunnen uitputtend zijn, maar ook het materiaal die je vervoert kan soms zwaarder zijn dan je denkt. Een goede fysiek verlaagt de kans op ongevallen of blessures.  

 

 

Opleidingen tot koerier

Om koerier te worden heb je vaak geen opleiding nodig. Het behalen van een rijbewijs B zou moeten volstaan om aan de slag te kunnen gaan als koerier. Wanneer je nog geen ervaring kunt voorleggen zal je hoogstwaarschijnlijk de eerste weken meelopen met een ervaren partner die je de kneepjes van het vak leert, waarna je alleen de baan op kan. 

.

Ben je op zoek naar een job als recruiter of office manager in de uitzendsector? Word dan uitzendconsulent of leidinggevende in jouw regio. Solliciteer nu.