Online plannen
absolute logo

Lasser

Werken als lasser!

Wat is een lasser?

Lassersgebruiken lasapparatuur en -gereedschap om stukken metaal samen te voegen. Lassen is zowel een kunst als een wetenschap, omdat lassers moeten weten hoe hitte metalen beïnvloedt en welke soorten metalen compatibel zijn met elkaar. Ze moeten ook metaal kunnen tekenen, snijden, buigen en vormen.

In staat zijn om vele taken van begin tot eind uit te voeren is van vitaal belang voor het succes van een lasser.  

Ga voor een betere job als lasser!

 

Wat doet een lasser?

Het takenpakket van een lasser zal afhangen van het type lasser die je bent.  Zo zijn de vormen MIG-, MAG-, TIG-lassen de populairste technieken om metaal te verbinden met elkaar.

Een lasser werkt vaak individueel maar zal zijn plannen altijd van te voren afspreken met een leidinggevende. Daarna kan hij aan de slag met het creëren van metaalconstructies. Daarnaast zal een lasser ook alles van te voren moeten uit tekenen en heel wat materiaal nog vijlen en slijpen om tot een afgewerkt product te komen. 

 

De vaardigheden van een lasser

Zoals bij elke baan, zijn er essentiële persoonlijke vaardigheden nodig om een effectieve lasser te zijn. Als je een lasser wilt worden, denk dan aan deze vaardigheden:  

Communicatieve vaardigheden
 Je moet duidelijk en effectief kunnen communiceren met je collega's, zowel mondeling als schriftelijk.  Een vlotte communicatie zorgt voor een lagere foutenlast en dat bespaart dan weer in tijd en kosten.

Probleemoplossend vermogen
Op elk moment moet je misschien oplossingen bedenken voor problemen die zich kunnen voordoen.  

Timemanagement
Je hebt uitstekende timemanagementvaardigheden nodig om ervoor te zorgen dat je deadlines haalt.  

Concentratie
Het werk is vaak zeer gedetailleerd, dus je moet je op één taak tegelijk kunnen concentreren zonder afgeleid te worden door andere zaken om je heen.  

Geduld
Het vergt veel geduld om een ervaren lasser te worden; zelfs na jaren oefenen zullen nieuwe lassers nog af en toe fouten maken. 

 

Wat is het salaris van een lasser?

Afhankelijk van het type lasser die je bent zal je iets meer of minder verdienen, maar het gemiddelde loon van een lasser in België gaat al snel richting de €2450, met de mogelijkheid om snel op te lopen richting €2800. 

Ervaring speelt een belangrijke rol in je verloning en ook eventuele bijkomende attesten kunnen je loon de hoogte in doen gaan. 
Daarnaast heeft het beroep van een lasser wel een hoge werkzekerheid en zal je loon ook vaak aangevuld worden met extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen.

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

Opleidingen tot lasser

Je kan reeds in de middelbare school een eerste opleiding volgen tot lasser met de beroepsopleiding 'Lasser-Constructie' er zijn nog een heleboel andere opleidingen die zich telkens specialiseren in een bepaald type lasser.

Daarnaast kan je ook nog steeds in volwassenonderwijs, zoals bij de VDAB, een opleiding volgen die je beschikbaar stelt om aan een carrière als lasser te beginnen.

Het is dus nooit te laat om aan een carrière als lasser te beginnen!

.

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs face parte din familia HR builder

Mândru de AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs este un membru al Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504