Online plannen
absolute logo

Winkelmedewerker

Werken als winkelmedewerker!

Wat is een winkelmedewerker?

Als iemand het woord winkelbediende zegt, wat stel je je dan voor? Stelt u zich de caissière in uw plaatselijke supermarkt of drogist voor? De medewerker die voorraden rekken en rechtzetten displays in het warenhuis?

Als je niet weet wat er allemaal komt kijken bij het beroep van winkelbediende, maak dan van de gelegenheid gebruik om meer te leren over deze functie die je straks misschien zelf wel invult...

Hier lees je wat een winkelmedewerker nu in een dag doet en wat je hiermee verdient! 

Ga voor een betere job als winkel-medewerker

 

Wat doet een winkelmedewerker?

Het plannen van de shifts 
Als je in België werkt, is het belangrijk om je shifts zorgvuldig te plannen. Het plannen van je shifts zorgt ervoor dat alles vlot verloopt en laat je toe de taken te verdelen onder de werknemers zodat iedereen iets specifieks heeft waarvoor hij verantwoordelijk is. Zelfs als je geen problemen tegenkomt, is een planning belangrijk omdat het helpt bij het bijhouden van wat er elke dag moet gebeuren, maar het is ook een duidelijke communicatie ten opzichte van de klanten.  

 Begroeten en helpen van klanten 
Een winkelmedewerker haalt alles uit de kast om ervoor te zorgen dat klanten zich welkom voelen. Soms hebben ze te maken met confronterende klanten die niet blij zijn met de kwaliteit van het product of de service, maar je begroet iedereen met een glimlach en probeert iedereen te helpen naar mate van het mogelijke. 

Het inventariseren van de voorraad 
Een winkelmedewerker kan ook verantwoordelijk zijn voor het controleren van producten die moeten worden aangevuld of het melden van tekorten aan het management.  

 

De vaardigheden van een dakwerker

Behulpzaam
De basis van elke baan in de detailhandel is klantenservice. Je begroet ze, vraagt of ze hulp nodig hebben en helpt ze bij hun aankoop. Hoe innemender je persoonlijkheid, hoe groter de kans dat je een medewerker wordt waar mensen graag mee werken 

Je staat stevig in je schoenen
Als winkelbediende probeer je altijd vriendelijk en behulpzaam over te komen, maar weet je ook wanneer het tijd is om je manager een probleem te laten afhandelen, zodat jij je tijdens je dienst kunt concentreren op het helpen van andere klanten. 

Observatieve vaardigheden
Een niet te onderschatten vaardigheid is het observatievermogen. Een winkelmedewerker moet eigenlijk constant overzicht hebben over heel de zaak. Klanten die hulp zoeken, een voorraad die moet worden aangevuld, een diefstal… je moet het altijd gezien hebben. 

Flexibel
De uren van een winkelbediende zijn vaak wat ongebruikelijker dan de normale kantooruren.  Zo kan het zijn dat je soms een stuk vroeger moet beginnen om de winkel klaar te zetten voor het publiek. In deze sector komt ook weekendwerk vaak voor. Je zal dus flexibel voor de dag moeten komen.   

 

 

Wat is het salaris van een winkelbediende?

Het gemiddelde salaris van een winkelbediende ligt iets hoger dan €2000, maar kan al snel richting €2300gaan, mits enkele jaren ervaring. 

Daarnaast werken veel bedrijven ook met een bonussysteem! Hoe meer je kan verkopen, hoe hoger jouw bonuskan oplopen. 

Daarnaast maak je vaak ook aanspraak op extralegale voordelen, zoals een korting op eigen producten of maaltijdchequesenz.

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

Opleidingen tot winkelbediende

Elk bedrijf waar je in terecht komt heeft een andere structuur en manier van werken. Je zal in de meeste gevallen dus eerst een interne opleiding krijgen op het werk zelf. Er zijn niettemin natuurlijk ook wel enkele opleidingen om al enige ervaring op te doen. 

Zo kan je bij de VDAB een traject van zo’n 10 weken volgen om volledig uit te groeien tot een competente winkelmedewerker. 

Je kan natuurlijk ook je eerste stappen al zetten in de middelbare school. Een technische opleiding zoals ‘handel’ of een beroepsopleiding zoals ‘verkoop’ kunnen je al vroeg klaarstomen richting een job in deze prachtige sector.  

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs face parte din familia HR builder

Mândru de AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs este un membru al Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504