Online plannen
absolute logo

He dakwerker, kom van dat dak af!

Dakwerker

 

Wat is een dakdekker?

 

Dakwerkers (ook wel dakdekkers) zijn een heel belangrijke schakel in de bouwsector. Een huis is niet af vooraleer er een dak op komt te staan en dus rekent iedereen op deze stielmannen! Maar wat doen deze dakwerkers nu precies en wat maakt hun job nu ook zo speciaal?

Een dakwerker -ook wel dakdekker genoemd- is expert in het plaatsen van verschillende dakconstructies. Platte daken, hellende daken, zadeldaken, ... Een dakwerker zorgt dat gebouwen beschermd worden tegen regen, sneeuw, wind, maar ook hoge en lage temperaturen.

 

Ga nu voor een betere job als dakwerker 

 

Wat doet een dakwerker?

 

Ben je dakwerker, dan werk je in de bouw en plaats, herstel of onderhoud je daken. Dit betekent dat je in staat moet zijn om veilig op daken te klimmen en rond te lopen terwijl je onderhoud uitvoert. Je hebt ook een sterk probleemoplossend vermogen nodig, want af en toe zijn er gebreken aan daken en dan moet je vaststellen wat er precies mis mee is om het te repareren.

Naast het leggen van pannen zorg je er ook voor dat die pannen gelegd kunnen worden door meestal een houten dakstructuur in elkaar te timmeren. Je houdt hierbij rekening met isolatie, wind en andere zaken om het dak zo veilig en duurzaam mogelijk te maken.

 

De vaardigheden van een dakwerker

 

Zorgvuldigheid en netheid
Het zorgvuldig onderhouden en bewaren van je materiaal kan een heleboel tijd en kosten besparen.

Communicatie:Het is als dakwerker ontzettend belangrijk om op de hoogte zijn van het hele team. Communiceren met de rest van de werf kan de foutenlast verlagen, wat er automatisch voor zal zorgen dat er minder tijd en kosten nodig zullen zijn.

Vlot verplaatsen van zwaar materieel
Dakwerkers werken altijd buiten, ongeacht de weersomstandigheden. Om zich te beschermen tegen die weersomstandigheden en om zich zo veilig mogelijk te houden, dragen dakwerkers zware kledij en ook hun materiaal kan heel erg zwaar zijn. Een combinatie van kracht en coördinatie is hier dus noodzakelijk.

Veiligheid
Een gebrek aan veiligheidsbewustzijn is één van de hoofdoorzaken bij werkongevallen in de bouwsector en dat is bij het dakwerken zeker niet anders. Door het werken vanop hoogte zijn de risico’s hier nog wat groter en moet er dus nog iets meer opgepast worden.

Vooruit plannen
​​​​​​​
Een succesvolle dakwerker houdt bij elke klus rekening met een zorgvuldige planning. Een vlotte planning zorgt voor een vereenvoudiging van het hele bouwproces waardoor er vlot op elkaar kan ingespeeld worden en er ook maar weinig tijd verloren gaat.
 

 

Wat is het salaris van een dakwerker?

 

Het gemiddelde loon van een dakwerker in België zit tussen de €2200 en €2700 per maand.
Dit loon hangt af van het aantal jaren ervaring, de regio waar je werkt, en of je in loondienst of als zelfstandige werkt.

Dakwerkers genieten ook vaak van een eigen bedrijfswagenen andere extralegale voordelen bij het werken in loondienst.

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

Opleidingen tot dakwerker

 

Dakwerkers stromen vaak vanuit een beroepsopleidingnaar dit prachtige beroep. Middelbare studierichtingen zoals afwerking bouw of ruwbouwzijn hier 2 voorbeelden van. Daarnaast kan er ook vanuit een technische opleiding zoals bouwtechnieken een eerste stap gezet worden naar deze stiel.

Naast een opleiding in je middelbare school kan je ook een opleiding volgen bij de VDABom zo de kneepjes van het vak te leren.
Het is dus nooit te laat om aan een opleiding tot dakwerker te beginnen.

.

Vacatures dakdekker

test

Header 3

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs face parte din familia HR builder

Mândru de AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs este un membru al Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504