Online plannen
absolute logo

Schoonmaker 

Werken als schoonmaker | Schoonmaakster!

Wat is een schoonmaker?

 

Schoonmaakmedewerkersvertolken een cruciale rolin het hedendaagse werkleven. Ze besparen iedereen een flinke hoop tijd en maken het leven voor iedereen weer dat tikkeltje aangenamer!

Wat moet zo'n schoonmaakmedewerker nu precies doen en hoeveel verdienen ze ermee?

 

Wat doet een schoonmaker?

Schoonmaakmedewerkers zorgen ervoor dat alles er spik en span uitziet. De ruimtes die schoongemaakt worden kunnen heel erg variëren naargelang de sector waar je werkt. 

Dit hangt natuurlijk allemaal af van je werknemer, je kan namelijk telkens op dezelfde plaats gaan schoonmaken, maar je kan ook altijd ergens anders naar toe.

Het takenpakket zal hierbij dus ook variëren, maar hier zijn toch enkele taken die schoonmaakmedewerkers vaak mee te maken krijgen:

• Stofzuigen
•Dweilen
•Stof afnemen
• Schoonmaken van sanitair, meubels en vloeren

 

Wat is het salaris van een schoonmaker?

 

Als beginnend schoonmaker verdien je een dikke €2200 per maand, maar dit bedrag kan al snel oplopen als je relevante ervaring kan voorleggen.
Schoonmaakmedewerkers zijn alsmaar meer nodig waardoor er dus een hoge werkzekerheid is binnen dit beroep.

Daarnaast genieten schoonmakers ook van extralegale voordelen, zoals een bedrijfsauto.

 

Ga nu voor een betere job als schoonmaker

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

De vaardigheden van een schoonmaker

• Precies en gedetailleerd
Schoonmaakmedewerkers zijn heel strikt en zijn ook enorm precies. Half werk als een schoonmaakmedewerker is dus uit den boze.

• Organisatorisch
Je moet ook heel georganiseerd tewerk kunnen gaan om zo alles op een goede en vooral vlotte manier schoon te kunnen maken. Ervaring kan je natuurlijk hier ook flink bij helpen.

• Zelfstandig
Verder moet je als schoonmaker/schoonmaakster goed zelfstandig kunnen werken. Het schoonmaken kan vaak alleen gebeuren, maar dat zou geen reden mogen zijn om je taken minder goed uit te voeren.

• Flexibel
Flexibiliteit is een andere vaardigheid die schoonmaakmedewerkers in zich hebben. Je werkplanning kan er altijd plots heel anders uitzien en daarbij komt ook nog eens dat schoonmakers vaak geen gewone uren kloppen.

 

 

Opleidingen tot schoonmaker

Om als schoonmaker aan de slag te gaan zijn er meestal geen specifieke opleidingen vereist, maar ze kunnen je wel helpen om meer te verdienen.
Zo kan je bij de VDAB een opleiding volgen voor professionele schoonmaaktechnieken waar je naast technieken ook kennis over materialen en producten opneemt.

Daarnaast zijn er ook nog basisopleidingen, zoals bij Atforma, waar je na een korte cursus de basis tot professionele schoonmaak aanleert.

.

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs faz parte do construtor da família HR

Orgulhoso de AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs é membro de Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504