Online plannen
absolute logo

Productiemedewerker

Werken als productiemedewerker!

Wat is een productiemedewerker?
 

De productiemedewerkeris een van de belangrijkste personen in de hiërarchie van een organisatie. Productiemedewerkers zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van taken die het bedrijf operationeelhouden, maar door de aard van deze taken achter de schermen worden ze vaak als vanzelfsprekend beschouwd of over het hoofd gezien door zowel management als aandeelhouders.

Hier vind je alles wat je moet weten over het beroep van productiemedewerker in België, van de vaardigheden die je nodig hebt tot je dagelijkse taken en meer. 

Ga voor een betere job als productie-medewerker

 

Wat doet een productiemedewerker?

Een productiemedewerkeris te vinden in veel verschillende soorten bedrijven, zoals productiebedrijven, drukkerijen en meer.
Ze werken rechtstreeks met machines en grondstoffen, en zorgen ervoor dat producten op tijd klaar zijn. Het is een uiterst belangrijke baan die nauwkeurig moet worden uitgevoerd om de bedrijfsvoering soepel te laten verlopen.  

Productiemedewerkers staan vaak onder leiding van een operatordie alles nauwlettend in de gaten houdt en bijstuurt waar het nodig is.

 

De vaardigheden van een productiemedewerker

Technische vaardigheden
De productie van kleding, meubels en andere goederen vereist een hoog niveau van expertise in zowel handmatige als geautomatiseerde processen. Een typische productiemedewerker bedient bijvoorbeeld complexe naaimachines en voert taken uit die handvaardigheid vereisen. Hij of zij moet ook een grote hoeveelheid verschillende materialen bijhouden die op een gegeven dag worden gebruikt.

Communicatieve vaardigheden
Het allerbelangrijkste is dat productiemedewerkers goed kunnen communiceren met hun collega's. Ze worden regelmatig blootgesteld aan klanten die langskomen om afgewerkte producten te inspecteren. Ze moeten kunnen overbrengen wat goed is gedaan en wat nog moet worden gedaan voordat de artikelen in de verkoop gaan.

Fysiek in orde
Werken als productiemedewerker kan lichamelijk belastend zijn; lang zitten of staan in dezelfde houding is gebruikelijk en soms moet er zwaar getild worden. 

Multitasken
Het vermogen om te multitasken en snel te leren is een must, aangezien productiemedewerkers verschillende vaardigheden moeten beheersen wanneer ze in een grote productiefaciliteit werken.

Stressbestendig
Om succesvol te zijn als productiemedewerker moet je onder druk je hoofd koel kunnen houden en oog hebben voor detail. Positieve energie zal je ook helpen goede relaties te onderhouden met collega's die jouw taken delen.  
Als je je eenmaal bent gevestigd in een bedrijf, kun je vaak doorgroeien naar een leidinggevende functie of een functie in de verkoop of marketing binnen een organisatie. 

 

 

 

Hoeveel verdient een productiemedewerker?

 

Het gemiddelde loon van een productiemedewerker in België gaat al snel richting de €2200-€2400.
Dit loon hangt af van het aantal jaren ervaring, de regio waar je werkt en extra attesten of kwaliteiten waar je over beschikt.

Productiemedewerkers maken vaak ook aanspraak op extralegale voordelen om hun salarispakket nog wat op te krikken.

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

Opleidingen tot productiemedewerker

 

Al vanuit de middelbare school kan je met een beroepsopleiding zoals 'Productie-industrie' een opleiding volgen tot productiemedewerker. 

Daarnaast kan je ook in volwassenonderwijs bij de VDABeen eerste opleiding volgen tot dit prachtige beroep.

In principe zal je ook zonder opleiding aan de slag kunnen als productiemedewerker en zal alles je aangeleerd worden in het bedrijf zelf, maar een extra opleiding kan zorgen voor een hoger loon, grotere werkzekerheid en ook een betere kans om door te groeien in het bedrijf. 

 

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs jest częścią rodziny HR builder.

Dumny z AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs jest członkiem Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504