Online plannen
absolute logo

Keukenmedewerker

Werken als keukenmedewerker!

Wat is een keukenmedewerker?

 

Keukenmedewerkersbereiden en koken voedsel in restaurants, hotels, cafetaria's en andere eetgelegenheden. Sommigen helpen af en toe de klanten in de zaal door het opnemen van bestellingen of het schoonmaken van tafels nadat klanten klaar zijn met eten.

Keukenmedewerkers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het schoonhoudenen organiserenvan hun keuken, zodat alles soepel verloopt tijdens het koken.

Kom alles te weten wat je moet weten over een keukenmedewerker!

Ga nu voor een betere job als keukenmedewerker

 

Wat doet een keukenmedewerker?

 

In België moet een keukenbediende over het algemeen eten en drinken klaarmaken en serveren aan klanten.

De taken van een keukenmedewerker lopen heel erg uiteen en zijn bij elk bedrijf anders, maar enkele algemene taken zijn als volgt:
• Tafels schoonmaken
•Eten klaarmaken
• Gerechten op dienbladen zetten 
•Brood snijden
• Helpen bij de voedselbereiding.
 

Keukenmedewerkers moeten ook weten hoe ze zich ten allen tijde vriendelijkmoeten gedragen ten opzichte van klanten en in staat zijn om moeilijke of problematische situaties met zorg en geduld aan te pakken.

Misschien heb je wel eens gehoord dat keukenpersoneel het gezicht van een restaurant wordt genoemd. Dat is omdat ze vaak verantwoordelijk zijn voor het begroeten van klanten bij hun aankomst op een positieve manier, terwijl ervoor te zorgen dat ze comfortabel zijn.
Dit kan inhouden dat ze controleren of er speciale dieetwensen zijn waaraan moet worden voldaan, of dat ze aanbevelingen doen op basis van wat de klanten van hun eetervaring willen.

 

Wat is het salaris van een keukenmedewerker?

 

Het gemiddelde salaris van een beginnend keukenmedewerker ligt op iets meer dan €2150 per maand. Dat bedrag kan flink oplopen naargelang ervaring en kwaliteiten waarover je beschikt. Daarnaast kan je loon ook nog eens aangedikt worden door extra opleidingen te volgen of door te werken op zon- en feestdagen. 

Een keukenmedewerker maakt dus vaak kans op overuren en zal in vele gevallen ook aanspraak kunnen maken op extralegale voordelen.

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

De vaardigheden van een keukenmedewerker

 

• Kalm en stressbestendig
In een keuken kan het bij drukke momenten er soms hectisch aan toe gaan en is het dus heel erg belangrijk om te allen tijde kalm te blijven.

• Communicatief vaardig
Elke klant wil natuurlijk zo snel mogelijk hun bestelling op tafel zien en dan wordt de keuken bij drukke momenten op de proef gesteld. Een goeie communicatie tussen de keuken en de zaalmedewerkers zijn ontzettend belangrijk om iedereen op tijd te kunnen helpen.  

• Hygiënisch
Werknemers moeten ook hygiënische normen hanteren om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen. 

• Organisatorisch
Daarnaast zijn ook organisatorische vaardigheden erg belangrijk, omdat werknemers jongleren met meerdere taken tegelijk om ervoor te zorgen dat bestellingen op tijd klaar zijn. Keukenmedewerkers kunnen namelijk ook worden gevraagd om kleine keukenapparatuur te bedienen of eenvoudige onderhoudstaken uit te voeren in aanvulling op hun reguliere verantwoordelijkheden.

• Veiligheids- en milieubewust
Een keukenmedewerker heeft ook aandacht voor milieu en veiligheid. Het materiaal die wordt gebruikt kan soms heel gevaarlijk zijn, indien het niet correct gebruikt wordt.
Daarnaast moet een keukenmedewerker alles uit zijn producten proberen te halen. Dat wil zeggen dat hij of zij verspilling tot een minimum probeert te beperken en dat er niet teveel wordt klaargemaakt.

 

 

Opleidingen tot keukenmedewerker

 

Er zijn een heleboel opleidingen die je kan volgen als je van plan bent om in de horecasector te gaan werken. Zo zijn er verschillende beroepsopleidingen zoals Grootkeuken’, maar kan je ook via een technische opleiding zoals Hotel bij een job als keukenmedewerker terecht komen. 

Indien je de bus hebt gemist in je middelbare school, kan je nog altijd een opleiding volgen tot keukenmedewerker in volwassenonderwijs. De VDAB biedt hiervoor op verschillende locaties een mooie opleiding voor aan, die je in staat stelt om alsnog een carrière te maken als keukenmedewerker. 

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs jest częścią rodziny HR builder.

Dumny z AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs jest członkiem Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504