Online plannen
absolute logo

Inpakker

Werken als inpakker!

Wat is een inpakker?

Hoe ziet het dagelijkse leven eruit van een inpakker?

Deze blogpost zal je helpen met het antwoord op die vraag, door de dagelijkse taken van inpakkers in België te beschrijven en je te helpen beslissen of het iets voor jou is om er zelf een te worden! 

 

Wat doet een inpakker?

In het algemeen bereidt een inpakker in België artikelen voor en verpakt ze voor verzending per post of per vliegtuig. Een inpakker is een van de vele functietitels binnen de zogenaamde logistieke keten, waartoe ook functies als orderpickeren sorteerderbehoren.

Inpakkers zijn verantwoordelijk voor het voldoen aan specifieke bedrijfsnormen om de kwaliteit van het product te garanderen en ervoor te zorgen dat de producten op tijd klaar zijn. Daarnaast zorgen inpakkers er ook voor dat productiefouten uit de lijnen verdwijnen en het afval juist gesorteerd wordt.

De bedrijfsnormen omvatten over het algemeen of het gebruik van verpakkingsmateriaal voldoet aan gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen, terwijl er nog steeds in een efficiënt tempo gewerkt kan worden.

Een gemiddelde dag als verpakker zal in het teken staan van het herhalen van deze taken, maar er komen hier in sommige gevallen ook nog enkele administratieve taken bij. In dit opzicht komt het werk van een inpakker vrij dicht overeen met dat van een productiemedewerker.

 

Wat is het salaris van een inpakker?

Zoals al eerder vermeld kunnen de lonen van inpakkers redelijk uit elkaar liggen naargelang hun takenpakket. Het gemiddelde loon van een inpakker ligt op zo’n €2220, maar naast een verschil in taken speelt ook ervaring een rol in loonverschil.  
De rol van inpakker draagt ook een pak flexibiliteitmet zich mee waardoor het misschien een ideale bijverdienste kan zijn.  

 

Ga voor een betere job als inpakker

 

De vaardigheden van een inpakker

• Communicatief vaardig
Een inpakker werkt in de meeste gevallen niet alleen en moet dus goed kunnen communiceren en samenwerken met de rest van zijn team. Een goede communicatie zorgt er niet alleen voor dat het aangenamer werken is, maar er kan op die manier ook een heleboel tijd en kosten bespaard worden.  

• Veiligheids- en milieubewust
Een moderne inpakker heeft de dag van vandaag ook oog voor veiligheid en milieu. De machines die gebruikt worden voor het inpakken zijn niet altijd te besturen zonder gevaar en het is dus ontzettend belangrijk dat de juiste veiligheidsprocedures gevolgd worden om zo ongevallen te vermijden.

Daarnaast zijn productiefouten ook een alledaags fenomeen die de inpakkers meerdere malen zien voorbijkomen en waar er dus verstandig moet omgesprongen worden met het afval van die productiefouten: Zoveel mogelijk zaken recycleren en de overige stukken op een juiste manier sorteren zijn zaken die een goede inpakker kenmerken. 

• Fysiek in orde
Verder is een inpakker ook fysiek in orde, in sommige gevallen kan het heffen van zware lasten tot je takenpakket behoren en in andere bedrijven zal je dan weer constant in beweging zijn. Een goeie fysiek en conditie kunnen dus belangrijk zijn om je job pijnloos en vlot te laten verlopen.  

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

Opleidingen tot inpakker

De meeste bedrijven vereisen geen opleiding tot inpakker en leren je alles eigenlijk gewoonweg ter plekke aan. Ervaring kan je altijd een tikkeltje helpen, maar je hoeft dus zeker niet te panikeren als je dit niet hebt.  

Naast een opleiding bij het bedrijf zelf, zal er misschien ook gevraagd worden om een opleiding te volgen die aantoont dat je veilig kan werken, maar ook hier krijg je de nodige tijd en ruimte voor. 

Niets dat je dus kan tegenhouden om samen met Absolute Jobs op zoek te gaan naar een job als inpakker in je buurt! 

 

.

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs jest częścią rodziny HR builder.

Dumny z AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs jest członkiem Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504