Online plannen
absolute logo

Automecanicien

Werken als automecanicien!

Wat is een automecanicien?

 

Automecanicienszijn deskundige technici die voertuigen repareren om ervoor te zorgen dat ze soepel rijden. Ze voeren complexere reparaties uit, zoals motor- of transmissiewerk.

Er is ook carrosserie werk, dat deuken en andere cosmetische schade repareert. Automecaniciens hebben een jarenlange opleidingnodig voor specifieke automerken, sommigen zijn gespecialiseerdin bepaalde soorten reparaties, anderen nemen alles aan wat met auto's te maken heeft.  

Ga voor een betere job als automecanicien!

 

Wat doet een automecanicien?

Een Belgische automonteur wordt opgeleid om verschillende taken te kunnen uitvoeren, zoals: 

• Kleine defecten aan auto's kunnen verhelpen 

• Versleten onderdelen te vervangen door nieuwe.  

• Er voor zorgen dat alle andere onderdelen goed functioneren: de auto moet weer rijklaar zijn. 

• Controleren op problemen tijdens een onderhoudsbeurt. 

• Wanneer gevraagd door een eigenaar, zou hij of zij dan schrijven een schatting voor reparaties die nodig zijn op hun voertuig.  

 

De vaardigheden van een automecanicien

Veiligheidsbewustzijn
Een automecanicien moet ten allen tijde veilig kunnen werken! Een auto is gevaarlijke materie en de handelingen die soms moeten worden uitgevoerd zijn niet altijd even veilig. Naast veilig werken moet er ook geconcentreerd te werk gegaan worden. Een klein foutje tijdens de reparatie kan al snel heel wat geld kosten.  

Stressbestendig
Daarnaast ben je als automonteur ook je stress te baas en is werken onder tijdsdruk geen probleem. Iedereen wil zijn auto natuurlijk zo snel mogelijk terug in hun bezit, maar als mecanicien zorg je ervoor dat die auto wel volledig op punt staat vooraleer je hem terugbezorgt.  

Probleemoplossend vermogen
Een automonteur kan ook ten allen tijde helder nadenken. Niet iedereen weet wat het probleem met hun auto is en dan moet je als mecanicien alle informatie verwerken om zo het probleem terug te vinden.  

 

 

Wat is het salaris van een automecanicien?

Automecaniciens verdienen gemiddeld zo’n €2500 en dit kan na enkele jaren ervaring nog mooi oplopen.

In de meeste gevallen gaat dit ook gepaard met nog enkele extralegale voordelen, zoals een bedrijfswagen, die je loonpakket nog wat aantrekkelijker maken. 

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

Opleidingen tot automecanicien

Al vanuit de middelbare school kan je een opleiding volgen die je op weg kan zetten naar het beroep van een automecanicien. Zo zijn er beroepsopleidingen zoals ‘auto’ of ‘carrosserie’, maar je kan ook vanuit een technische opleiding zoals ‘autotechnieken’ doorstromen naar dit mooie beroep.

Daarnaast zal je vooral veel ervaring opdoen op de werkplek zelf en hoef je dus niet meteen te panikeren wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd!

.

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs jest częścią rodziny HR builder.

Dumny z AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs jest członkiem Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504