Online plannen
absolute logo

Vloerder

Werken als een vloerder

Wat is een vloerder?

 

Een vloerder is iemand die, net als een tegelzetter, de vloeren netjes gaat bekleden met keramische materialen of natuursteen.  

Elk huis heeft een vloer en dus speelt de vloerder een cruciale rol in het afwerken van nieuwbouwprojecten of renovatieopdrachten. De stiel van de vloerder is er een die niet voor iedereen is weggelegd en heeft een heel gevarieerd takenpakket.

 

De taken van een vloerder

 

De belangrijkste taken van een vloerenlegger in België zijn naast het leggen van tegels of stenen ook de omgeving gereedmaken zodat die tegels of stenen gelegd kunnen worden.

Een vloerder gaat natuurlijk aan de slag met een hoop verschillende materialen. De grootte en gewicht van de tegels die hij dient te plaatsen zijn de 2 grootste factors in de snelheid waarmee de vloerder vooruitgaat. Een vloer bedekken met grote tegels zal vanzelfsprekend een pak sneller gevuld zijn dan wanneer je die vloer met kleine tegels moet opvullen. Naast het bevloeren van de grond zijn vloerders ook in staat om tegels op wanden of trappen te plaatsen.

Vooraleer een vloerder echter aan de slag kan gaan met tegels leggen, moet hij er voor zorgen dat de grond volledig egaalis. Dit wordt erg precies en zorgvuldig gedaan om zo een mooie rechte vloer te verkrijgen zonder dat er tegels uitsteken.

Die tegels en stenen blijven ook niet zomaar plakken aan de grond en dus zal de vloerder vaak ‘chape’ aanmaken die bestaat uit cement, zand en water om zo de tegels mooi, vast en recht naast elkaar te krijgen. Dit is een niet te onderschatten en ook zeer cruciale taak om een mooie vloer te kunnen leggen.

 

Wat is het salaris van een vloerder?

 

Het beroep van een vloerder is een prachtige stiel en daarbij hoort natuurlijk ook een mooie verloning. De gemiddelde vloerder in België verdient ongeveer zo’n €2400 per maand. Naargelang ervaringkan dat loon al vlot oplopen naar zo’n €2600.

Vloerders genieten ook vaak van een hele hoop extralegale voordelen.

Ga nu voor een betere job als vloerder

 

Is deze job iets voor jou?

 

Solliciteer nu via absolutejobs.be

 

De vaardigheden van een vloerder

 

 

Om hun werk goed te kunnen doen, moeten Belgische vloerenleggers bepaalde vaardigheden beheersen. Enkele van die vaardigheden zijn de volgende:

• Hard werken:
Vloerders zijn harde werkers. Je kunt je dagelijkse taken niet afwerken als je niet hard genoeg werkt!

• Concentratie:
Het is belangrijk dat vloerders zich kunnen concentreren op hun dagelijkse taken zonder onderbrekingen van buitenaf. Aangezien een vloerenlegger tot 10 uur per dag nodig kan hebben om al zijn of haar taken in één keer af te werken, is het absoluut noodzakelijk dat hij of zij gedurende die tijd niet wordt afgeleid. Sommige opdrachten, zoals het rechttrekken van een muur, vereisen ook een pak concentratie om ze tot een goede einde te brengen.

•  Goede communicatieve vaardigheden:
Vloerenleggers hebben goede communicatieve vaardigheden nodig, zodat ze van klanten in andere landen over lange afstanden kunnen begrijpen wat er gedaan moet worden en ook met andere vakmensen kunnen communiceren terwijl ze ter plaatse zijn.

• Multitasken:
Kunnen multitasken is een absolute noodzaak voor iedereen die een succesvolle vloerenlegger wil worden. Op een dag moeten veel verschillende dingen worden gedaan, dus als je snel en gemakkelijk van de ene taak naar de andere kunt overschakelen, ben je veel sneller klaar dan wanneer je je maar op één ding tegelijk had geconcentreerd.

• Organisatorisch:
Zoals hierboven vermeld, zijn er veel verschillende dingen die op een dag moeten worden afgehandeld. Als u zich goed kunt organiseren, kunt u alles snel en efficiënt afhandelen, zodat u niet te veel tijd verliest met het heen en weer gaan tussen verschillende taken.

 

 

 

Opleidingen tot vloerder

 

Al vanuit je middelbare school kan je verschillende beroepsopleidingenvolgen die je op pad kunnen zetten richting het beroep van een vloerder. Al kan ook een technische richting zoals bouwtechnieken een mooie opstap zijn naar deze mooie stiel.

Daarnaast kan je later natuurlijk ook nog een opleiding volgen tot vloerder. Deze worden onder andere aangeboden door de VDAB.

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs fait partie de la famille des constructeurs RH.

Fier d' AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs est un membre de Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504