Online plannen
absolute logo

Magazijnier

Werken als magazijnier!

Wat is een magazijnier?

De rol van een magazijnieris niet te onderschatten in zowat elk distributiecentrum.

Naast een ondersteuning van de logistiek binnen het bedrijf, hou je ook een oogje in het zeil met alle informatie van de goederen die de opslagplaats binnen en buiten gaan. 

Ga voor een betere job als Magazijnier

 

Wat doet een magazijnier?

Het takenpakket van een magazijnier is heel erg uitgebreid en zal hoe dan ook verschillen van bedrijf tot bedrijf. Enkele algmene taken van een magazijnier zijn de volgende:  

• Het laden en lossen met behulp van de heftruck
Goederen die het magazijn binnenkomen moeten naar de juiste plaats gebracht worden zodat ze ook snel en eenvoudig weer het magazijn buiten kunnen komen. Om met de heftruck te mogen rijden is er wel een attest verplicht en je zal hiervoor dus een opleiding moeten volgen. 
In het bezit zijn van een heftruckattest is niet meteen noodzakelijk als magazijnier, maar het kan wel een grote extra troef zijn op je CV.  

• Bestellingen klaarleggen en leveringen voorbereiden 

• Controleren van de kwaliteit van de bestellingen
Bij sommige goederen kan er schade aangebracht zijn geweest tijdens het transport. Het is aan de magazijnier om die schade tijdig op te merken en er zo voor zorgen dat er geld kan gerecupereerd worden of dat de beschadigde goederen niet vertrekken naar de klant. 

• In- en uitboeken van voorraden
Als magazijnier zal er hoogstwaarschijnlijk ook wat IT-kennis aan te pas komen. Het bedrijf wil altijd perfect weten hoeveel en welke goederen er beschikbaar zijn zodat er tijdig bijbesteld kan worden. De werking van het programma die je hiervoor gebruikt zal zowat altijd in de eerste werkdagen duidelijk worden gemaakt. 

• Leverbonnen opmaken
De leverbon vertelt eigenlijk wat de bestelling exact inhoudt. Dit kan dienen ter controle en om misverstanden te vermijden. Op basis van de leverbonnen worden ook vaak de facturen aangemaakt.   

 

De vaardigheden van een magazijnier

• Communicatief vaardig
Een goeie communicatie is cruciaal in de opslagplaats. Het kan dat je je hier in meerdere talen zal moeten uitdrukken zodat iedereen perfect weet wat zijn of haar taken zijn. Daarnaast moest je als magazijnier zowel zelfstandig als in een organisatie tewerk kunnen gaan.  

• Fysiek in orde
Magazijniers horen in de meeste gevallen ook fysiek in orde te zijn. Een magazijnier zet vele stappen op een dag en ook zware lasten tillen kunnen tot het takenpakket behoren. Daarbij komt ook nog eens dat al dit werk op een veilige manier moet worden gedaan. In het magazijn gebeuren er nog dagelijks ongevallen omdat er soms te snel en overhaast te werk worden gegaan. 

• Veiligheidsbewustzijn
Het magazijn kan een gevaarlijke plek zijn als er niet wordt uitgekeken of veilig te werk gegaan wordt. Heftrucks zijn gevaarlijke instrumenten en hoge opstapelingen van goederen vormen telkens een gevaar. De nodige veiligheid nemen is dus zeker geen overbodige luxe en kan nodeloze arbeidsongevallen voorkomen.

 

Wat is het salaris van een magazijnier?

 

Het gemiddelde loon van een magazijnier in België ligt kort tegen de €2300. Het loon van een magazijnier kan snel oplopen naargelang ervaring en kwaliteiten zoals het attest van een heftruckchauffeur. 

Daarnaast genieten magazijniers vaak ook van een pak extralegale voordelen!

 

 

Is deze job iets voor jou?

 

Vul je gegevens in.

 

Opleidingen tot magazijnier

 

Voor opleidingen tot magazijnier kan je al in 3de graad van de middelbare school kiezen voor een logistieke opleiding. Daarnaast kan je ook in volwassenonderwijs een opleiding van 8 weken volgen bij de VDAB, waar je leert omgaan met alle taken die worden uitgevoerd in het magazijn, maar kan je tegelijk ook meteen een attest behalen tot heftruckchauffeur.  

 

absolute logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs
Absolute Jobs fait partie de la famille des constructeurs RH.

Fier d' AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs est un membre de Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504