Absolute Jobs. We go the extra

Ga jij voor een nieuwe job in 2021?

Elk jaar maken we met z’n allen goede voornemens met Nieuwjaar. Voor sommigen is dit hét moment om naar een andere job te zoeken. Is dit ook jouw voornemen voor 2021 (naast 39 andere)? Met deze tips van Absolute Jobs maak je er direct werk van.

Share the dream

Wil je veranderen van werk? Deel dit dan met vrienden en familie. Vertel dat je een nieuwe job zoekt, want zo vind je wellicht sneller je job van je dromen. Bovendien zien vrienden of familie wel beter wat je écht zou kunnen doen van nieuwe uitdaging. Van lasser naar zorg, of omgekeerd? Alles kan!

Ga voor een nieuwe uitdaging bij je huidige bedrijf

Als je van werk wil veranderen, moet je niet altijd van werkgever switchen. Want veel bedrijven zetten volop in op interne doorgroei. Werk je als operator? Dan kan je misschien ook als hoofd van een afdeling werken of richting de planning? Of ga je van een binnendienst naar een buitendienst? Denk niet altijd out of the box, maar ook eens in the box. Hier vind je nog enkele handige tips om intern door te groeien. >>>

Start met je bijberoep

Sechts weinige mensen durven de sprong te wagen om zelfstandige te worden. Een zelfstandigs statuut lijkt soms heel aantrekkelijk, maar zorgt voor veel onzekerheid zeker in de eerste jaren. Waarom probeer je het niet eerst in bijberoep? Neem de tijd om te groeien, zonder al te veel risico en met zekerheid van je (deeltijdse) job in loondienst. Zo betaal je minder sociale lasten als zelfstandige maar behoud je wel je rechten als werknemer.

Geen idee? Overweeg dan loopbaanbegeleiding.

Is het tijd om een nieuwe twist aan je carrière te geven? Of heb je het totaal gehad met je huidige job maar heb je geen enkel idee? Overweeg dan zeker ook loopbaanbegeleiding via de VDAB of een externe partner. Samen met je persoonlijke coach leer je meer over jezelf, je interesses en je talenten. Zo weet je welke richting je uit kan. Met loopbaancheques krijg je trouwens een groot deel van je investering terugkrijgen.

Ga voor bijscholing

Als je wil (door)groeien, kan je je natuurlijk ook bijscholen. Mensen die van grafisch ontwerper naar lasser of van productie of naar verpleging veranderen. Bijscholing vergt natuurlijk de nodige tijd en energie. Maar nadien beschik je over meer ervaring en kennis, en kan je volop voor je droomjob gaan. Kijk hier voor meer inspiratie over bijscholing.

Of kom gewoon langs bij Absolute Jobs

Wil je vandaag nog veranderen? Op onze website www.absolutejobs.be vind je dagelijks nieuwe vacatures in jouw buurt. Of maak een (online) afspraak op kantoor, want onze consulenten helpen je graag met advies op jouw maat. Onze experts helpen je graag bij je beroepskeuze. Zo ben je klaar voor je nieuwe uitdaging en realiseer je je voornemen van 2021 sneller dan je denkt.

#goedevoornemens #nieuwejob #bijberoep #loopbaanbegeleiding #bijscholing #vindeenjob #nieuwejob #absolutejobs

Gerelateerde artikels

Zoek je werk? Vertel ons meer.